torsdag den 24. april 2008

Paradokset.
Det er underligt, at man pludselig befinder sig midt i et paradoks. Som antydet i en tidligere blog er enhver form for husholdning, husligt arbejde, herunder madlavning og indkøb, i alle henseender for mig en pestilens, som jeg - synes jeg - jo absolut udholder med fanen højt hævet og skruen i vandet og gode miner til et slet spil, som slet ikke oprinder.
Dette paradoks stod i al sin klarhed lyslevende på selveste TV-skærmen forleden, da 2 eminente kokkehænder var i færd med at tilberede en eller anden grøn råvare -omgivet på bordet og på hylderne af alle mulige ting, der var indkøbt til netop dette måltids tilberedelse. Paradokset gik op for mig på den måde, at jeg - som jo lever i ovennævnte forhold til alt husligt arbejde - pludselig følte en slags glæde, en overraskende glæde ved at se et par hænder, der uden pauser af nogen art fo´r hid og did med en omhu og præcision, så det næsten gjorde ondt i øjnene. For det er jo herligt at se folk - der, som banken siger - gør det, de er gode til at gøre.

søndag den 20. april 2008


Man ser her et foto, som for mig er af epokegørende karakter, idet det viser en situation, jeg aldrig har oplevet før: En skovdue/ringdue, der lader sig gennemvæde i aprilregnen dagen før St. Bededag. Som aldeles uøvet fuglefotograf nødsages jeg til at forklare billedets indhold, for det er absolut uskarpt. Men man skal lægge mærke til den mørke plet på flisen nær græskanten. Det er et lille fuglebad, ved hvilket der ligger en due på den ene side/vinge, med den anden vinge åbnet lodret og viftende op i luften, så regnen, der piskede ned, rigtig kunne komme ind til denne del af duens befjerede krop. Da denne kropsdel havde nået den af duen tilstræbte fugtighed, vendte duen sig ganske sindigt om på den anden side/vinge, og hele den våde historie gentog sig - men altså med modsat fortegn. Jeg har tit set solsorten slange sig med udbredt vinge i bagende solskin, liggende næsten på siden som duen her gjorde, men jeg havde ikke forestillet mig, at en silende dansk forårsregn også kunne nydes af de fjerede væsener.
Duen havde absolut fortjent et godt og skarpt foto. Men det må så vente - i håb om at duen og regnen kommer igen.