lørdag den 12. juli 2008


Kagedåsen.
Kan optakten til en tragisk hændelse være lys og let og lige til at nyde? Ja. Og jeg tænker her ikke på f. eks. en rutschebanevogn, der under en ellers vidunderlig lufttur falder ned med passagerer i.
Jeg tænker her alene på den dejlige oplevelse, jeg havde ved at dyrke min hobby, mens jeg tegnede huset i Lindegade.
Der var dog en bagtanke med hobbyværket den sommerdag: Jeg var vild med at samle på sjældne ting af messing, og jeg havde i bageriudsalget i huset, jeg tegnede, set gamle messingkagedåser med rude i på en hylde oppe under loftet.
Jeg har altid været en elendig handelsmand, absolut uden evne til at understrege to parters fordele ved en handel om, hvad dette end måtte have været, nu altså en tegning. Med en vis portion optimisme gik jeg ind i butikken og foreslog en handel, en byttehandel med en messingdåse for tegningen.
Det viste sig, at intet i den butik ud over kager, brød, is og slik var til salg.
Så kontant en følelse kan man komme til at stå med, efter at have hørt, hvad messingsdåsens ejer havde at sige om den sag. Det føltes snart totalt håbløst at føre samtale om disse ting. Man gik ud, og så var det, at det så lidt tragisk ud alt sammen. Tegningen er nu i Byhistorisk Arkivs gode hænder - som et eksempel på byggekunst anno 1907.

tirsdag den 8. juli 2008

Motivet.
På tegningen af min hånd, lavet i går d.07/07 08, er der en graverende fejl, som jeg først har opdaget i dag, d. 08/07 08: Når jeg laver en tegning af min hånd, er den naturligvis i gang med ja, netop at lave en tegning af min hånd.
Ganske som hvis jeg med kamera tager et foto af mig selv med kameraet i fremstrakte arme, ja, så er jeg jo i gang med at fotografere mig selv - MENS jeg fotograferer mig selv!?
Ergo skal man på tegningen af min hånd kunne se, at jeg er i gang med at tegne min hånd.
Eller hvordan er det nu det er?
Under alle omstændigheder har jeg i dag på tegningen fra i går ændret det tegnede movtiv fra en blomst til det, hånden var i gang med, da jeg tegnede den: at tegne min hånd.
Godt den danske varmebølge er ovre. For det lyder sandelig indviklet det her.

mandag den 7. juli 2008


The pencil.
This is a kind of examination – in inglish language.
A part of my family is speaking english, so I have to use this famous language now and then. In order to train my writing english I will try to tell a little story about the pencil. MY pencil. You see.
My father has told me, that I – as soon as I was able to have a pencil in my little hand – began to use it.
And I have gone on with that wonderful hobby, and I am telling this little story just in english so that people who have the eye of an expert can have en possibility to look at it – and tell me what is wrong, either in spelling or in word order. Because I am sure, that my danish word order has made an influence upon this little story.
And if you – dear reader, can spend a few minuts in looking at my story in that way – I say: thank you, very much.
BUT: It is rather difficult to draw a hand, using – a pencil.